SPRING by Joey Ho Design

SPRING is a remarkable early childhood learning center designed by Hong-Kong based architect Joey Ho. Although I must admit that anyone with a tagline that reads Slices of Joy would catch my eye (Yes! It is true. ‘Joey Ho Design Limited – slices of joy’ it’s the name of his studio and tagline. How great is that?) the work of this young Taiwanese architect is not only joyful but very meticulous as well.

SPRING by Joey Ho Design 1

In this project the Architect really puts his moto to use: Design is like making dessert, a recipe of feelings to make people happy. And in this particular recipe, the distances between children and adults become smaller and both can enjoy and live in the wonderfully colorful, and yet functional, spaces.

Here’s the description from the Architect:

Spring is a newly established learning center for children with the aim to help them achieve their development and learning potential during the crucial growth years. With this philosophy in mind, the designer came up with a concept that would enrich the learning experience — dual perspective. By bringing together the perspectives of a child and an adult, and manifested in the space, furniture and details, it is hoped to facilitate a dialogue and interaction between the children, parents and educators.

Throughout the centre, fairy tale-like cliches gave way to a neutral palette of white, light green, pastel blue and wood, with a few touches that bring back happy childhood memories. The tree houses and swings in the cafe are inspired by the outside greenery, and a hilly relief feature create cozy cocoons for reading or internet surfing.

Two furniture systems catering to children and adults respectively have been designed and placed together in the various functional spaces. For example, the reception counter is fitted with stairs to allow kids to climb up and communicate with the staff directly. The cooking studio is modeled after a professional kitchen, equipped with stainless steel worktops and kitchen equipment which are reduced to child dimensions to give about an authentic cooking experience. Likewise, the bathroom features a dual height washbasin in the form of a fountain, which lets adults and children share the same facility and thereby forging a closer relationship.

SPRING by Joey Ho Design plan

Architects: Joey Ho Design
Location: Centre Point, Wan Chai, 
Architect In Charge: Joey Ho
Design Team: Noel Chan
Area: 697 sqm
Year: 2013

All photographs © Dick Liu via ArchDaily

One thought on “SPRING by Joey Ho Design

Hello there! Lets chat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s