FRIrom – a room for emotion

On the rooftop of St. Olav’s Hospital in Trondheim, Norway, relatives of patients in critical condition can retreat and find peace of mind inside this small structure – the FRIrom.

This beautiful project was developed as a Master thesis at the Norwegian University of Science and Technology. The FRIrom is a wooden structure insulated internally, it has a wool-covered mattress and a large pillow, where visitors can sit comfortably and contemplate the skylight. By the entrance, a place for coats and shoes, indicate the room is in use ensuring the visitor’s privacy. The peaceful ambiance created by the minimalist interior is complemented by the pretty origami lights.

Architects: Maren Storihle Odegard and Sunniva Huus Nordbo
Completion: 2013
Address: Kvinne-barn-senteret, St. Olavs Hospital, Trondheim
Images via FRIrom and Arkitektur N

Hello there! Lets chat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s